Floaten bij Loo Mare

Dé ultieme ontspanning

Floaten bij Loo Mare

De ultieme ontspanning

Stap in een oase van rust en ontdek de ultieme vorm van ontspanning: Floaten. Deze unieke ervaring biedt diepgaande ontspanning op alle niveaus: fysiek, mentaal en emotioneel. Laat je meevoeren in een ruime, kosmische capsule, gevuld met magnesiumzoutwater. Door de rust, de aangename temperatuur van 36 graden Celsius en het ontbreken van de zwaartekracht voelt het alsof je zweeft.

Wist je dat...

Eén uur Floaten staat gelijk aan meerdere uren slaap. Je gezondheid krijgt een ware boost. Je slaappatroon verbetert en je concentratie neemt toe. 

Floaten vindt zijn oorsprong in Amerika, waar diepgaand onderzoek is gedaan naar de effecten van Floaten. Interessante experimenten zijn uitgevoerd met soldaten die terugkeerden uit de oorlogen in Irak en Afghanistan. Na enkele weken tot zelfs drie maanden van regelmatige Floatsessies, gaf een groot deel van hen aan zich aanzienlijk beter te voelen. Veel van de symptomen die verband hielden met hun ervaringen verminderden merkbaar of verdwenen volledig.

Deze positieve resultaten hebben geleid tot een grotere interesse en onderzoek naar het gebruik van Floaten als een potentiële therapeutische benadering, vooral voor mentale aandoeningen zoals PTSS.

Floaten: Ontdek de positieve effecten

Floaten biedt een reeks positieve effecten voor zowel lichaam als geest:

Diepgaande ontspanning

Floaten zorgt voor pure ontspanning op lichamelijk en geestelijk vlak, waardoor stress, vermoeidheid, depressie en burn-out verminderen.

Verlichting van pijn

Floaten kan ondersteuning bieden bij (chronische) fysieke pijn, zoals reuma, artrose, fibromyalgie, long-covid, waardoor verlichting mogelijk is.

Versterking van het immuunsysteem

Magnesiumopname tijdens het Floaten helpt het immuunsysteem te versterken, waardoor je weerstand verbetert.

Verbeterd slaappatroon

Floaten bevordert een goede nachtrust, zodat je uitgerust wakker wordt en vol energie aan de dag kunt beginnen.

Verbeterde sportprestaties

Door te Floaten kun je je dagelijkse sportprestaties naar een hoger niveau tillen en effectief herstellen van (sport)blessures.

Verhoogd concentratievermogen

Floaten heeft een positieve invloed op je concentratievermogen, geheugen, denkvermogen, leerprestaties en creativiteit.

Even helemaal tot jezelf komen

Maak van Floaten een moment voor jezelf, waarbij je je lichaam en geest in harmonie brengt. Na enkele Floatsessies ervaar je het ultieme effect. Diepere ontspanning treedt sneller op en kan tot wel twee weken aanhouden. 

Hoe werkt Floaten bij Loo Mare?

Stap voor stap uitgelegd

Je reserveert de Floatroom geheel voor jou privé. Je hoeft niets mee te nemen, handdoeken, oordopjes en verzorgingsproducten zijn aanwezig. We vragen je 5 minuten voor aanvang van jouw Floatsessie aanwezig te zijn, zodat we je alle nodige uitleg kunnen geven.

Daarna start je met een verfrissende douche en neem je plaats in de Floatcabine. Kies zelf of je de deur van de Floatcabine open of gesloten laat. De Floatsessie start met rustgevende muziek en kleurentherapie, die je helpen tot rust te komen. Na enkele minuten zul je merken dat alle externe prikkels langzaam komen te vervagen en je in een diepe staat van ontspanning terechtkomt.

Als de sessie is afgelopen word je automatisch weer gewekt met rustgevende muziek en kleuren. Na je Floatsessie stap je weer onder de douche om al het zout van je lichaam af te spoelen. Daarna kleed je jezelf aan en kun je nog ontspannen in de loungehoek met een verfrissend glas water of een rustgevend kopje thee.

Ons geavanceerde reinigingssysteem garandeert een hygiënische omgeving met kraakhelder water. Elk bad wordt grondig gereinigd na elke sessie met behulp van geavanceerde filters. Jouw gezondheid en welzijn staan bij ons voorop.

Tarieven

Wacht niet langer met het reserveren van jouw Floatsessie. Onze Floatcabine heeft een beperkte beschikbaarheid, dus wees er snel bij!

Strippenkaarten

Ben je van plan om vaker te komen Floaten bij Loo Mare? Kies dan extra voordelig voor een strippenkaart en ontvang tot wel €50,- korting!

Single Floaten

  • 5 Floatkaarten € 260
  • 10 Floatkaarten € 500

Duo Floaten

  • 5 Floatkaarten € 400
  • 10 Floatkaarten € 775

Je kan de strippenkaarten tijdens de laatste stap in het boekingsproces kiezen.

Verras een dierbare met een floatsessie cadeaubon

Wil jij een dierbare verassen met een floatsessie bij Loo Mare? Dat kan! Via de onderstaande link kan je kiezen voor een digitale of fysieke cadeaubon. De bestelling wordt binnen 1-2 werkdagen verzonden.

Floaten bij Loo Mare

Ontspanning voor iedereen

Floaten is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar die op zoek is naar diepe ontspanning en rust. Het biedt verlichting bij vermoeidheid, stress, verkrampte spieren, hoge bloeddruk en chronische pijnklachten (reuma, artrose). Na vier tot vijf opeenvolgende Floatsessies van 60 minuten voel je het optimale effect; de ontspanning gaat dieper en vindt sneller plaats. Het effect kan tot een week of zelfs langer (10 tot 14 dagen) voelbaar blijven.

Zwangere vrouwen

Voor zwangere vrouwen biedt Floaten een veilige en serene omgeving waar je kunt genieten van gewichtloosheid en verlichting van de druk op het lichaam. Het magnesiumzoutwater vult je extra magnesiumbehoefte aan en helpt bij het verminderen van zwangerschapsongemakken. Het biedt jouw groeiende lichaam een moment van rust. We adviseren 4 weken voor de uitgerekende datum niet te Floaten.

Sporters

Voor sporters is Floaten een essentieel onderdeel van het herstelproces. Het drijven in magnesiumzoutwater versnelt spierherstel, vermindert pijn en ontstekingen, en verbetert de flexibiliteit. Het biedt een cruciale boost voor het behalen van optimale prestaties.

Wil jij bij ons verblijven?

Wist je dat je bij ons ook kunt overnachten? Laad jezelf weer helemaal op met de combinatie van een overnachting in ons Floating Tiny House en een Floatsessie. Kies voor een ervaring die je uitnodigt om maximaal te ontspannen, te genieten en hernieuwde energie op te doen in een rustgevende omgeving.