Floatcabine

Floaten in een floatcabine. Enkele jaren geleden was dit voor velen een onbekend iets, maar inmiddels is het niet meer weg te denken uit de wellness wereld. De vraag naar Floaten wordt in Nederland steeds groter. Dat is ook niet verrassend, aangezien je jouw lichaam en geest de kans geeft om eindelijk volledig te ontspannen. De floatcabine zorgt er namelijk voor dat je je even helemaal afsluit van de buitenwereld.

Wat is een Floatcabine?

Als je gaat floaten staan rust en ontspanning centraal. Het hele idee is dat jouw lichaam en geest even af kunnen schakelen. Dit begint bij Loo Mare al bij het betreden van de floatruimte, waar de floatcabine staat. Hier waan je jezelf namelijk in een heerlijk rustige omgeving door de foto van een bos die over de gehele muur is afgebeeld. Daarnaast vind je in deze ruimte ook alle benodigdheden voor jouw floatsessie. 
 
Hierna stap je in een cabine met de vorm van een koepel. Deze cabine is gevuld met water dat gelijk is aan jouw lichaamstemperatuur. Het water bevat daarbij ook een hoge concentratie aan Epsom zout. Deze twee componenten zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt alsof je gewichtloos bent. Je hersenen krijgen hiermee het idee dat je aan het zweven bent, waardoor de spieren de mogelijkheid krijgen om zich volledig te ontspannen.

Magnesium in het water

Bij floaten drijf je in magnesium water. Magnesium water is water met een hoge concentratie van magnesiumsulfaat, ook wel bekend als het eerder benoemde Epsomzout.
 
Door stress en slechte voeding hebben mensen vaak een tekort aan magnesium. Het zoute water in de floatcabine is rijk aan magnesium, een essentieel mineraal voor een gezond lichaam en een ontspannen geest. Tijdens een floatsessie neemt jouw huid het magnesium op en wordt het magnesiumtekort aangevuld. Dit kan klachten zoals vermoeidheid en spierkrampen aanzienlijk verminderen.

Soorten floatcabines

Als je gaat floaten zijn er verschillende soorten floatcabines beschikbaar. De verschillende ontwerpen bieden mensen die willen floaten, de mogelijkheid om een ervaring te kiezen die het beste bij hun voorkeuren en behoeften past.

Bij Loo Mare hebben wij een floatcabine geplaatst die ook geschikt is voor twee personen. Wij bieden daarom ook de mogelijkheid om te duo floaten, een nog nieuwe en unieke ervaring binnen het floaten. Wat Loo Mare verder onderscheid van de rest, is dat we buiten onze floatcabine ook een floating tiny house hebben. Een prachtig huisje aan het water waar je na het floaten jouw welverdiende rustmoment nog verder kunt doorpakken.

Floaten bij Loo Mare

Loo Mare biedt een uitgebreide en rustgevende float ervaring. In ons wellness gebouw is de floatcabine geplaatst, voorzien van alle benodigdheden. Buiten onze floatcabine en floating tiny house bieden wij nog meer wellness faciliteiten, zoals een luxe prive wellness ruimte, die voor totale ontspanning zorgen. Voor vragen of andere zaken mag je altijd contact met ons opnemen. Wij verwelkomen je graag bij Loo Mare, en hopelijk zien we je binnenkort in onze floatcabine.