Wellness is geen nieuw concept. Welzijn en gezondheid strekt zich uit over eeuwen en culturen. Van de oude Griekse badhuizen tot de Oosterse geneeswijzen, zoals yoga en meditatie. De mensheid heeft altijd gestreefd naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Deze methodes zijn niet nieuw en zijn allemaal vormen van wellness.

In de moderne tijd is Wellness een veelomvattend begrip. In de afgelopen decennia hebben wellness activiteiten zich gevoegd in onze dagelijkse levensstijl, van fitnesscentra tot spa’s en yogalessen. Floaten daarentegen heeft een meer recente geschiedenis.

De geschiedenis van Floaten

Floaten is de nieuwe wellness ervaring en is ontwikkeld in de jaren vijftig, toen neurowetenschapper Jogn C. Lilly. een Floatcabine ontwierp. Hij ontwierp deze cabine om onderzoek te doen naar het bewustzijn van de mens. Sindsdien heeft Floaten zich ontwikkeld tot een populaire trend, waarbij er steeds meer Floatcabine’s gevonden kunnen worden door heel Nederland. Bij Loo Mare hebben wij ook ons eigen luxe wellness met Floatcabine. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je eenvoudig je eigen afspraak inplannen.

De vergelijking met andere Wellness methodes

In de zoektocht naar welzijn en ontspanning zijn er tal van mogelijkheden. Zoals al eerder is genoemd is Floaten een relatief nieuwe benadering van wellness. Floaten stijgt snel in populariteit vanwege de ontspanning en rust die je middels Floaten kan bereiken. Door de rustgevende en afgesloten Floatcabine krijg je de kans om volledig ontprikkelt te worden. Je blijft drijven in magnesiumzoutwater, waardoor je een gevoel van gewichtloosheid kan ervaren en écht volledig tot rust kunt komen. 

Spa’s staan bekend om luxe behandelingen, zoals massages en gezichtsbehandelingen. Hoewel deze behandelingen zeker voldoende ontspanning geven, biedt Floaten iets unieks: gewichtloosheid. Door de totale isolatie sluit je je af van afleidingen en externe prikkels. Zowel Spa en Floaten helpen bij het verminderen van het stressniveau, echter is dit moeilijker te bereiken in een spa-omgeving. Met Floaten ben je helemaal alleen en kun je één worden met je geest en lichaam.

In de oude praktijken richt yoga zich op balans, innerlijke- en mentale rust. Terwijl yoga zowel fysieke als mentale voordelen biedt, kan Floaten je naar een dieper niveau van mentale ontspanning brengen. Het gevoel van een worden met een gewichtloze omgeving brengt je lichaam en geest in een mentale ontspanning. Er is geen enkele yogahouding die het ontspanningsniveau bereikt als Floaten.

Een van de krachtigste methodes om rust en bewustzijn te bevorderen is mediteren. Meditatie deelt hetzelfde doel als Floaten, echter voegt Floaten een extra dimensie toe. Tijdens jouw Floatsessie kan een zintuiglijke tekortkoming ontstaan door het drijven in een rustgevende Floatcabine. Dit creëert een diepere staat van mentale rust en bewustzijn, terwijl meditatie vaak externe afleiding toestaat. 

Een andere methode dan het traditionele wellness methode

Floaten is iets buitengewoons en is iets meer dan een luxe wellness methode. Het is een diepe Wellness ervaring die het welzijn en ontspanning van de mens kan bevorderen met slechts één uur. Er zijn ontzettend veel mentale en fysieke voordelen dat Floaten met zich mee brengt. Mocht je hierover meer willen lezen, dan hebben we een mooie tekst geschreven over de voordelen van Floaten. Wil je meer ontdekken over de Floatcabine? Lees dan de tekst over het magnesiumzoutwater in de Floatcabine.

Floatsessie boeken

Wil jij graag een Floatsessie boeken? Dat kan. Boek een Floatsessie alleen of met 2 personen. Bij Loo Mare kun je gezellig duofloaten. Zo kun je samen genieten van een rustgevende omgeving en samen ontspannen. Voor vragen bekijk dan onze contactpagina.