Magnesium Floaten in magnesium water, is ook wel bekend als float therapy. Mede dankzij de vele voordelen van Floaten in magnesium water, is deze manier van ontspannen steeds populairder onder de mensen. Door te Floaten in Magnesium water kun jij namelijk helemaal tot rust komen. In dit artikel gaan we het hebben over Floaten, maar ook over de voordelen van magnesium water tijdens het Floaten.

Wat is Floaten?

Floaten is het tot rust komen in een bad vol zout water, ook wel magnesium water genoemd. Dit water geeft je het gevoel dat je volledig gewichtloos bent, en dus zweeft. Tijdens het Floaten sluit je jezelf helemaal af van allerlei verschillende prikkels. Zo lig je in een donkere kamer, in een Floatbath. Op deze manier krijg je geen licht of geluid prikkels binnen.

Wat is Magnesium water?

Floaten doe je in magnesium water. Magnesium water is te herkennen aan het feit dat het water super zout is. Magnesium water wordt gecreëerd door water aan te vullen met een hoge concentratie magnesiumsulfaat, ook wel bekend als epsomzout.

De hoge concentratie aan magnesiumsulfaat en de temperatuur van het water (hetzelfde als je lichaamstemperatuur) zorgen ervoor dat het lijkt alsof je zweeft. Zo kun jij maximaal ontspannen.

Voordelen van Floaten in magnesium water

Buiten dat het gewichtloos drijven in magnesium water zorgt voor een ontspannend gevoel, heeft zweven in magnesium water nog meer voordelen. Hieronder staan enkele voorbeelden beschreven. Allevoordelen hieronder hebben puur betrekking op magnesium water.

  1. Stressvermindering

Allereerst werkt magnesium stress verminderend. Magnesium in het water werkt namelijk cortisol verlagend. Cortisol is het stress hormoon. Dit hormoon zorgt er dan ook voor dat stress wordt aangemaakt. Door het magnesium, en de ontspannende omgeving van Floaten kun je dan ook even helemaal tot rust komen.

  1. Pijnverlichting

Verder werkt magnesium pijn verlichtend. Magnesium heeft namelijk ontstekingsremmende eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat pijnklachten als, spierpijn en chronische klachten op een natuurlijke manier worden verlicht.

  1. Verbeterde huidgezondheid

Ook heeft magnesium water een positieve werking op je huid. Drijven op magnesium water helpt dan ook bij aan het beter hydrateren van de huid. Verder kan magnesium water huidziekten als eczeem verminderen. Wat zorgt voor een gladde en zachte huid.

Al deze voordelen kun jij ervaren bij het Floaten op Magnesium water. Dit in combinatie met de rustgevende omgeving, kan voor veel mensen dan ook voor een maximale ontspanning gaan zorgen. Floaten kan weer leiden tot: een beter slaapritme, mentale helderheid, algeheel welzijn en nog veel meer voordelen.

Floaten bij Loo Mare

Bij Loo Mare hebben we sinds kort een Floatcabine. Dit Floatbath is gevuld met magnesium water. Zoals hierboven staat beschreven, zorgt Floaten voor veel voordelen. Deze voordelen worden alleen maar sterker in combinatie met de hoge concentratie aan magnesiumsulfaat. 

Kom gerust zelf de voordelen van Floaten in magnesium water ontdekken bij Loo Mare. Voor meer informatie mag je altijd onze website raadplegen, of meteen een afspraak inplannen. Hopelijk kunnen we hiermee jou de rust geven die je verdiend hebt.