Wat zijn de voordelen van floaten?

De voordelen van floaten. Ze zijn bijna oneindig. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat floaten veel voordelen heeft voor het menselijk lichaam. Maar wat is Floaten nou eigenlijk precies, en wat zijn precies de voordelen van deze drijftechniek?

Wat is Floaten?

Floaten is het gewichtloos drijven op magnesium water. Door de hoge concentratie magnesium blijf je moeiteloos op het water drijven. Tijdens het floaten drijf je alleen of samen met iemand in een soort capsule. Hierbij heeft iedereen zelf de keuze of de deur van deze capsule gesloten wordt of juist open blijft.

Floaten is voornamelijk overgewaaid vanuit Amerika. Hier worden dan ook de meeste onderzoeken rondom de voordelen van Floaten gedaan. Deze experimenten zijn begonnen met soldaten die terugkwamen uit oorlogsgebieden, met name in Afghanistan en Irak. Sommige soldaten ervaren een PTSS-syndroom. Dit is het posttraumatische stresssyndroom. Dit heeft veel negatieve symptomen, denk aan: paniekaanvallen, stemmingswisselingen, slecht slapen en trillende handen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat Floaten hier een positieve werking op heeft.

Voordelen van Floaten

Floaten heeft veel verschillende voordelen. Hieronder staan een aantal van de belangrijkste voordelen opgesomd. Vaak komen deze voordelen pas volledig tot uiting bij regelmatig Floaten. 

  • Stress verlagend
  • Rustgevend
  • Stimuleert mentale voorbereiding
  • Fysieke voordelen

Als eerste werkt Floaten stress verlagend. Zo is gebleken dat het goed helpt tegen stress, burn-outs en angstbestrijding. Dit komt mede dankzij de rustige omgeving waar jouw lichaam volledig zijn gang kan gaan. Hieruit blijkt ook dat er een gelukshormoon genaamd endorfine vrijkomt. Dit geeft nog een extra gevoel van welzijn en euforie.

Ook werkt Floaten rustgevend. Zo kom je met Floaten helemaal tot jezelf en tot rust. Floaten herstelt zelfs het slaapritme, zo wordt er gezegd dat 1 uur Floaten gelijk staat aan 5 uur slaap.

Daarnaast stimuleert floaten je mentale voorbereiding op spannende of stressvolle activiteiten. Denk aan: het maken van examens of het voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Door Floaten kun je mentaal even goed voorbereiden op deze spannende activiteiten. Op deze manier kun je het beste uit jezelf halen.

Buiten de mentale voordelen heeft Floaten ook lichamelijke voordelen. Zo is Floaten goed voor je huid door het magnesium dat aanwezig is in het water. Jouw huid is in staat om het magnesium op te nemen, waardoor je lichaam een enorme energieboost krijgt.

Daarnaast heeft het menselijk lichaam ook gewoon magnesium nodig. Echter zit er steeds minder magnesium in ons eten. Het wordt dus steeds lastiger om voldoende magnesium binnen te krijgen. Hier zijn wel magnesium pillen voor, maar ons lichaam is slechts in staat om hier 20% van de magnesium uit op te nemen. Het beste alternatief voor dergelijke pillen is floaten! Zoals gezegd is de huid in staat om het magnesium goed op te nemen, en hierdoor vul je jouw lichaam aan met zo veel magnesium als nodig is!

Dit zijn vier dan de vele voordelen van Floaten. Verder is Floaten ook nog goed voor: je creativiteit, bloeddrukverlagend, stabilisatie van het hartritme en werkt het ontgiftend. Al deze voordelen kunnen je lichaam weer volledig nieuwe energie geven.

Floaten bij Loo Mare

Binnenkort opent bij Loo Mare in Merselo een nieuwe locatie om te floaten. Een heerlijke rustgevende locatie, verborgen in de natuur, om volledig tot rust te komen. Wil je meer weten? Blijf dan onze Facebook & Instagram goed in de gaten houden. Hier zullen wij alle updates rondom floaten op delen!